HighZenseYoga in Heemskerk - blog over yoga ervaringen 

Blog over mijn ervaringen met yoga in Heemskerk

Oktober 2020

Een dag en verstilling, loslaten en inspiratie.

Vandaag was na een heftige en emotionele periode van afscheid nemen, even een moment van verstilling en loslaten, maar ook van inspiratie. Net als de herfst waarin de natuur zich terug trekt, zich klaar maakt voor vernieuwing, de bomen verkleuren en hun bladeren loslaten, is voor mij de herfst een periode waarin ik het één en ander los moet laten.

Lees meer »
Augustus 2020

Nieuwe ontwikkelingen

Onlangs kwam ik op instagram een mooie tekst tegen van iemand die ik graag volg. De tekst” Zonder passie zullen jouw dromen niet gerealiseerd worden” las ik op het moment dat ik mij realiseerde dat ik mezelf een enorme geluksvogel mag prijzen gezien er mooie dingen gebeurd zijn de afgelopen maanden. Maar ook omdat er mooie nieuwe ontwikkelingen zijn. Op dit moment van schrijven ben ik samen met Annemarie de Blois van coachingpraktijk The Power Inside bezig met de ontwikkeling en planning van een HSP dagretreat ergens later dit jaar. Een dagretreat waarin wij hoogsensitieven met elkaar letterlijk terugtrekken en de rust hervinden in de natuur. De natuur waarin wij ons verbonden mee voelen en die zo belangrijk voor ons is. Het is iets wat mij vanuit mijn passie heel erg bezig houd en waar ik ontzettend naar uit kijk. Over dromen realiseren gesproken....

Lees meer »

Geen lesgeld

Ik krijg nog wel eens de vraag, waarom vraag jij geen geld voor de lessen die jij geeft? Ondanks dat ik yogales geef en al snel de indruk wek dat ik yogadocent ben, ben ik toch echt (nog) geen yogadocent. Ik geef les, maar ik ben wel in opleiding. Ik vind het dan ook niet gepast om daar een geld bedrag tegenover te zetten. Ik wil absoluut niet zolang ik in opleiding ben dat ik les geef met een commerciële insteek. Zo ook de samenwerking met The Power Inside, welke voor mij een win win situatie is en waar ik zoveel voor terug krijg. Maar waar doe ik het dan wel voor? Ik ben in de eerste instantie gaan lesgeven om over mijn faalangst heen te stappen nog voor ik aan de opleiding begin. Wat ik wel ontvang na de les is de dankbaarheid van mijn yogi's en de energie die ik na de les ervoor terug krijg. Het voorbereiden van een les is ontzettend leuk en les geven is ontzettend dankbaar. . Vooral na het zien van die ontspannen blije gezichten na de les. Daarnaast krijg ik ontzettend veel feedback terug tijdens de les wat mij weer help om mezelf steeds weer te verbeteren. En daar doe ik het voor🙏🏻

Lees meer »

Nieuw lesmateriaal

De afgelopen maanden ben ik in een soort van stroomversnelling beland waarin alles op zijn plek viel. Zo ook de samenwerking met Coachingpraktijk The Power Inside, maar ook de Yin Yoga Docentenopleiding die ik in oktober ga starten. Maar vanwege de yogalessen die ik vanaf juni geef en de opleiding in het vooruitzicht, kwam ik er al snel achter dat ik lesmateriaal (bolsters, kussens en blokken) nodig had. Ik vond het dan ook een dingetje om lessen voor te bereiden op basis van het ontbreken van ondersteunings -materiaal. En ja, je kunt een hoop opvangen door een dekentje op te rollen, maar dan heb je nog geen stevige bolster. Het beperkte mij dus tijdens het lesgeven. En ook met het vooruitzicht dat ik ook iets met Restorative Yoga wil gaan doen, heb ik er uiteindelijk voor gekozen om te investeren. Op basis van de hoeveelheid yogi's die ik in de les kan hebben heb ik voor 8 yogi's,  bolsters, meditatiekussentjes, blokken en een bolderkar ingekocht. 

Lees meer »
Juni 2020

Terugblik en reflectie

De afgelopen maand was een maand van beslissingen nemen en mijn hart volgen. Maar was ook een periode waarin alles op z'n plek viel. De beslissing waarin ik bewust en met mijn hart, uiteindelijk voor de Yin-Yogadocenten opleiding heb gekozen. Een juiste keuze die mij duidelijk werd op het moment dat ik met de voorbereidingen van een yogales bezig was. Maar ook door de basis intentie waarom ik zelf yoga ben gaan volgen als hoogsensitief persoon. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ik mij aangemeld heb voor de Yin-Yogadocenten opleiding. En tegelijker tijd is één en ander ook in een stroomversnelling gekomen. Iets wat ik totaal niet aan zag komen en anderen om mij heen ook niet. Een ontzettend mooie samenwerking met Coachingpraktijk The Power Inside. Wat voor mij een hele mooie kans is om mezelf te kunnen ontwikkelen, maar wat ook een mooi verlengstuk van de Yoga opleiding is die ik oktober dit jaar ga starten. Een samenwerking waar ik ontzettend blij van wordt, mede omdat ik coaching van hoogsensitieve mensen en yoga oprecht een mooie combinatie vind. De afgelopen week werd het mij nog eens duidelijker na de eerste Yin-yogales die ik met een hele mooie groep mensen heb mogen delen. En ja, ik was best wel wat nerveus vooraf gaande aan de les. Het was ook niet niks wat ik daar gedaan heb. Behalve het les geven was het ook een moment van heel ver buiten mijn comfortzone stappen. Maar gaande weg dat de les vorderde voelde ik een rust over mij heen komen en voelde ik dat er ook een rust ontstond in de groep tijdens de les. Terugkijkend op de eerste les, voelde ik mezelf niet de teacher, maar de leerling. Ik heb ontzettend veel geleerd in die 75 minuten dat ik les gaf. Onder andere dat als  je de les nog zo goed voorbereid hebt, dat het anders loopt dan je dacht. Iedere leerling in de les was uniek en ieder zo met hun eigen verhaal tijdens de les. Inmiddels kijk ik alweer uit naar de volgende les. Deze staat geplant op 17 juli.

Lees meer »
Mei 2020

Volg je hart, het klopt altijd

De yoga docenten opleiding. Ik wist het zeker, ik wilde de Vinyasa docenten-opleiding gaan doen. Ik hield me er maanden mee bezig, Maar op de één of andere manier bleef er een achterdeurtje naar de Yin Yoga opleiding ook openstaan. Immers was mijn intentie bij mijn yogapad altijd de rust en mezelf hervinden en in de basis vond ik dit altijd in een Yin practice. En ja, Vinyasa-flow waar ik een ontzettende stroming van energie van kreeg, was en is toch ook iets wat mij erg trekt. Tja en dan komt er vanuit een onverwachte hoek de vraag of ik een yogales wil gaan geven. Gezien het thema van de les, was yin-yoga de juiste keuze. Tijdens de voorbereiding van de les voelde het ontzettend goed om juist met een Yin-les bezig te zijn. Alles begon naar mijn gevoel te stromen en besefte ik dat alles op zijn plek viel. Zo ook tijdens een try-out les. En het begon aan mij te knagen de afgelopen week dat ik voor een keuze stond. Een op eerste gezicht een lastige keuze. Tot het moment dat ik naar mijn intentie's terug keerde, de rust, mezelf hervinden en mezelf kunnen zijn.  Die bij mij altijd als basis diende tijdens de yoga, heeft mij er toe besloten om mijn gevoel, mijn hartewens te volgen. Terug te gaan naar de essentie waar alles voor mij begonnen is. Gisteravond heb ik mij aangemeld voor de 200hrs - Yin Yoga Docentenopleiding die op 23 oktober van start zal gaan. Dus..... Volg je hart, het klopt altijd!

Lees meer »

Voorbereiding Yin-yogales en coaching

Ik had voor deze zomer een paar yogalessen gepland staan. Maar dat leek in de eerste instantie door de corona-crises geen doorgang te kunnen vinden. Maar deze week lijkt alles op zijn plek te vallen en zijn er door mooie ontmoetingen en gesprekken hele mooie mogelijkheden ontstaan die ik niet nooit had kunnen dromen. Zo ben ik in contact gekomen met een hele lieve coach (Annemarie de Blois van The Power Inside) die een mooie praktijk runt waarbij zij hooggevoelige mensen begeleid en coacht. Maar ook zij doorgaat een lastige tijd nu we een 1.5 meter samenleving moeten creëren..  En zo staat er al een geruime tijd een Thema bijeenkomst "HSP en werk" in de planning die maar geen doorgang kan vinden. Dus is er besloten om als klein groepje de natuur in te gaan doen. En vanuit de opgerichte whatsapp groep kwam al snel de wens om daar een yogales aan vast te plakken. En al snel werd mijn naam genoemd. En ja, ik ben super enthousiast en ik heb er ontzettend veel zin in!. Voor mij een ongelofelijke kans om mijn dromen waar te kunnen maken. En, het geluk lacht ons toe gezien we vanaf 11 mei weer activiteiten zonder contact in de buitenlucht mogen doen. Dus.... ik ben de gehele dag op mijn yogazolder bezig geweest met het voorbereiden van een Yin-yogales. Een hele ochtend houdingen zoeken die passen bij het thema van de les en de coaching. En daadwerkelijk de les zelf doorvoelen of één en ander wel bij elkaar aansluit. De thema bijeenkomst in combinatie met de yogales staat gepland op vrijdag 12 juni. Misschien wil jij er ook wel bij zijn deze keer? Ben jij hooggevoelig en ervaar jij jouw hooggevoeligheid soms meer als een last dan een kwaliteit tijdens jouw werk? Tijdens de bijeenkomst krijg jij handvaten toegereikt waardoor jij jouw hooggevoeligheid weer als kracht gaat ervaren. Wellicht is deze coaching in combinatie met yoga wel iets voor jou. Kijk dan eens op de website van The Power Inside. Er is nog plek, maar voor max 6 personen. Zie ik je dan?

Lees meer »
April 2020

Mijn eigen privé Tempel

Het is zaterdag 25 april en zitten we temidden van de Coronacrisis die inmiddels zo'n anderhalve maand gaande is. Het einde daarvan is nog lang niet in zicht en inmiddels hebben vele yogascholen zich op fantastische wijze aangepast door online lessen aan te bieden. Maar ja, iedere plek in ons huis is zo'n beetje bezet en dan komt je er na langere tijd toch achter dat de huiskamer toch niet zo'n goede oplossing is. Althans niet voor de langere duur. Het is nu eenmaal even een dingetje om die qualitytime voor je zelf te reserveren als je de woonkamer ook met anderen moet delen. Maar na wikken en wegen, heb ik maar eens besloten om de zolder op te ruimen en mijn eigen plek te creëren, eindelijk mijn eigen tempel in huis. Een fijne plek om mezelf even af te schakelen. Maar dan is er nog de Yoga-opleiding die ik volgend jaar januari zou gaan starten. Alles is zo onzeker geworden en ondanks dat ik mij er al voor kan inschrijven, heb ik dat nog niet gedaan. Ik vraag mij af of de opleiding gezien de huidige maatregelen door kan gaan en zo ja, in welke hoedanigheid? Wel heb ik mij opnieuw weer ingeschreven voor de informatieavond opleidingen bij Yogadreams. Dit zal dan het kantelpunt worden in mijn besluitvorming of ik mij ga inschrijven voor deelname aan de opleiding. Tot die tijd, laat ik het even los. Ik wens dan ook iedereen en veilig thuis komen en vooral een goede gezondheid toe. Pas goed op jezelf en op anderen.

Lees meer »
Maart 2020
Februari 2020

Flip Flops Yoga

Vandaag hadden we een Advanced Yogales met behulp van een strap(riem) die wij als een soort flip flop (teenslipper) tussen de tenen door moesten gebruiken. De riem diende daarbij als hulp om in de moeilijkere houdingen te komen. Echt pittige houdingen waarbij ik zelf de grenzen van mijn kunnen opzocht en toch echt hier en daar verstek moest laten gaan. In het moment was de ruimte in mijn lichaam er simpelweg niet aanwezig en omdat ik moest denken aan geweldloosheid (Ahimsa), dat je anderen en ook jezelf geen geweld aan doet. Tijdens deze Flowles werden we door de houdingen voorbereid om zo ruimte te creëren in je lichaam en mind om de houdingen Eka Pada Rajakapotasana (Duifhouding) en de Natarajasana (De danser) uit te kunnen voeren. Al met al een hele waardevolle les omdat we door onze teacher haarfijn en met heel veel tijd voor uitleg door de houdingen begeleid werden. Een les die oprecht indruk op mij gemaakt heeft.

Lees meer »

Trots

Vandaag was even een dag van zelfreflectie waarin ik mezelf een spiegel voorhield en stil stond bij de maand januari waarin ik voor sommigen hele grote stappen lijkt te maken. Een maand waarin ik grote keuzes voor mezelf heb gemaakt. Maar ook keuzes waarin ik mezelf ook grenzen stel. Heel veel mensen vragen mij op de yogaschool of ik daadwerkelijk ook les ga geven na de opleiding. Als je kijkt naar mijn website, mijn Facebookpagina en Instagram, dan wekt dat al snel de indruk dat ik die intentie ook heb. De afgelopen maand ben ik er heel erg mee bezig geweest in mijn gedachten. En ja, ik heb de intentie om dit jaar nog wat lessen te geven. Maar met een heel andere intentie. Niet om het leren les te geven. Daar is de docenten opleiding voor bedoeld. Maar puur als een stukje zelfontwikkeling, om mezelf te mogen zijn en daarbij een stukje faalangst te overwinnen. Ik heb het voor dit jaar heel helder wat mijn grenzen zijn. Wat ik de afgelopen weken erg fijn vond, is mij in te lezen op de filosofie van de yoga. Het boek “Op weg met de Bhagavad Gita” is zo’n boek waarin je jezelf helemaal in kwijt kunt raken. En dan de plannetjes die ik heb om dit jaar een lesje te gaan geven. Hier op terugkijkend geeft het mij een gevoel van trots zijn. Trots dat ik mezelf grenzen heb gesteld om volgend jaar de opleiding te gaan doen waardoor ik nu rustig de tijd heb om mij in te lezen in de yoga filosofie. Maar ook het gevoel van blijheid omdat dit pad die ik nu bewandel mij zoveel energie geeft. Tja, en of ik daadwerkelijk in de toekomst les ga geven? Dat antwoord ligt in mijn hart. Ik zal er de komende tijd dan ook goed naar luisteren.

Lees meer »
Januari 2020

In balans met Yin

Vandaag was ik nadat ik de afgelopen maand lang 3x per week alleen maar Vinyasa Yoga te hebben gevolgd, in de Ajna Tempel om mee te doen met een Yin Yogales. Daar waar Vinyasa mij zo’n enorme energie boost geeft, had ik vandaag toch heel erg de behoefte om even de rust te hervinden in de Yin houdingen. Eenmaal in de eerste Yin houding merkte ik meteen al op wat hoe mijn lichaam mij uitnodigde om lost te laten en de ontspanning op te zoeken. 

Lees meer »

HighZense Yoga in Heemskerk- Yoga blog over mijn ervaringen met yoga