Hoe gaat het met mij?

Gepubliceerd op 21 maart 2021 om 12:55

Een jaar geleden nog voordat ik aan de Yin Yogadocenten opleiding begon, heb ik in de eerste instantie HighZense Yoga opgericht om mijn eigen stageplek te faciliteren. Zonder daarbij de intentie te hebben om daadwerkelijk docent te willen worden, maar om na jaren introvert en op mezelf te zijn geweest, een hele grote stap buiten mijn comfortzone te zetten. Om mezelf als persoon en als mens te ontwikkelen en om te leren gaan met mijn perfectionisme en de angst om te falen. En ondanks dat ik nog niet helemaal helder heb waar dit vandaan komt, voel ik gaande weg wel wat de opleiding en het lesgeven inmiddels met mij doet. Voorafgaande aan iedere les voel ik het nog steeds een beetje. Het gevoel van nerveusheid en de faalangst. Maar tijdens en na iedere les voel ik tegelijkertijd ook dat ik stappen maak. Dat het gevoel er mag zijn en dat het gaandeweg tijdens de les verdwijnt en transformeert in een gevoel van vrijheid, (zelf)vertrouwen en vanuit mijn hart en met liefde les kunnen geven. En ja, ik zag mezelf een jaar geleden echt niet les geven. Maar gaande weg voelde ik ook dat het lesgeven mij als HSP heel goed past en voel ik ook dat de kwaliteiten die ik als HSP bezit, mij dienen. En ja, zo ook mijn perfectionisme, die ik inmiddels met beleid weet in te zetten in dit proces van persoonlijke groei, maar ook tijdens het lesgeven. Maar inmiddels voel ik ook dat de intentie om de docenten opleiding te volgen ook uitgegroeid is naar een droom die ik in dit moment ook aan het verwezenlijken ben. Daar past de samenwerking met Coachingpraktijk The Power Inside heel goed bij. Maar ook de yogalessen die ik vanuit mijn eigen yogastudio geef. En voel ik dat de yogastudio inmiddels meer is geworden dat alleen maar het doel om mijn opleiding te faciliteren. Het geeft me doel. Het geeft me de ruimte om iets vanuit liefde te doen. Maar ook vanuit de passie die ik voor yoga voel. Ik doe dit vanuit mijn gevoel en wat mijn hart mij ingeeft. Maar ook vanuit de verbinding die ontstaan is. Voel je uitgenodigd, kun jij de verbinding met jezelf aangaan en voelen wat jou blij maakt? Wat jij uit liefde doet en wat jij vanuit passie doet?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.