Over Marcel Persoonlijke groei

HighZenseYoga in Heemskerk - Persoonlijke groei in yoga

Persoonlijke Groei

Hoi, ik ben Marcel.

Op 18 maart 2016 ben ik op advies van de huisarts yoga gaan beoefenen. Dit omdat ik destijds in een situatie zat waardoor ik soms gestrest en overprikkeld was. Jaren later kwam ik tot de ontdekking dat ik hoog sensitief (HSP) blijk te zijn. Hierdoor blijk ik vatbaar te zijn voor stress en overprikkeling. Al snel kwam ik er achter dat yoga en mindfulness hierin voor mij een hele belangrijke rol speelde. Ik heb hierbij ervaren hoe fijn het is om na een drukke dag of werkweek onder te dompelen in Yin Yoga. Yogaschool in Heemskerk. Persoonlijke groei.

 

Rust

Een rust moment aan het einde van de dag waarbij je naar binnen keert en thuis komt bij jezelf. Inmiddels bijna 7 jaar later ervaar ik nog steeds meer wat verschillende yogavormen met mij doet. Zo ben ik er onlangs achter gekomen dat ik met de seizoenen en met mijn gemoedstoestand mee van yogavorm wissel. Tijdens de wintermaanden ervaar is dus dat ik mij energieker voel bij Vinyasa Yoga en in de zomermaanden mij rustiger voel bij Yin Yoga. HighZenseYoga. Yogaschool in Heemskerk. 

Dit is voor mij ook één van de redenen geweest om uiteindelijk voor de 200 uurs Yin Yoga Docentenopleiding te kiezen. Een jaar geleden nog voordat ik aan de Yin Yogadocenten opleiding begon, heb ik in de eerste instantie HighZenseYoga opgericht om mijn eigen stageplek te faciliteren. Zonder daarbij de intentie te hebben om daadwerkelijk docent te willen worden, maar om na jaren introvert en op mezelf te zijn geweest, een hele grote stap buiten mijn comfortzone te zetten.

 

 

Om mezelf als persoon en als mens te ontwikkelen en om te leren gaan met mijn perfectionisme en de angst om te falen. En ondanks dat ik nog niet helemaal helder heb waar dit vandaan komt, voel ik gaande weg wel wat de opleiding en het lesgeven inmiddels met mij doet. Voorafgaande aan iedere les die ik geef, voel ik het nog steeds een beetje. Het gevoel van nerveusheid en de faalangst. Maar tijdens en na iedere les voel ik tegelijkertijd ook dat ik stappen maak. Dat het gevoel er mag zijn en dat het gaandeweg tijdens de les verdwijnt en transformeert in een gevoel van vrijheid, (zelf)vertrouwen en om vanuit mijn hart en met liefde les kunnen geven. En ja, ik zag mezelf 3 jaar geleden echt niet les geven.

 

Lesgeven

Maar gaande weg voelde ik ook dat het lesgeven mij als HSP heel goed past en voel ik ook dat de kwaliteiten die ik als HSP bezit, mij dienen. En ja, zo ook mijn perfectionisme, die ik inmiddels met beleid weet in te zetten in dit proces van persoonlijke groei, maar ook tijdens het lesgeven. Maar inmiddels voel ik ook dat de intentie om de docenten opleiding te volgen ook uitgegroeid is naar een droom die ik in dit moment ook aan het verwezenlijken ben. Yogaschool in Heemskerk. Yoga. HSP.

Yogalessen, yogastudio, yogaschool, yoga, Persoonlijke groei. HighZenseYoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yogadocent. Yogalessen.