Lessen / Agenda - HighZense Yoga in Heemskerk

Vrijdag 10 december 2021: Thema - Retreat:            HSP en de feestdagen.

Heb jij ook zo’n zin in de feestdagen? Of toch eigenlijk ook weer niet. Het kan heel gezellig zijn maar aan de andere kant is het zo heftig. Veel mensen, veel afspraken, veel dingen te doen of anderen voelen zich juist extra alleen… Hoe voel jij je? En ga jij als HSP daarmee om? En wat zou je nodig hebben om deze maand met een fijn gevoel te eindigen? En zou je het fijn vinden om een keer te kunnen genieten van deze dagen? Juist in deze tijd, een tijd waarin alles zo onzeker lijkt....

Tijdens deze themaretreat neemt Annamarie de Blois van The Power Inside je mee in een gesprek met elkaar waarin we met elkaar kijken naar wat het voor ons HSP's zo lastig maakt en datgeen wij nodig hebben om te kunnen en durfen genieten van de feestdagen.

Aansluitend aan deze themaretreat zal ik (Marcel) wederom een Yoganidra les geven en neem ik je mee op reis naar je innerlijke zelf. Een reis waarin je even uit je hoofd, maar in je hart zult zijn en een diepere rust in jezelf zult ervaren. Deze themaretreat begint om 13:00 uur en eindigt ongeveer om 17:00 uur.

Er kunnen maximaal 10 deelnemers deelnemen zodat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen. Jouw investering: per thema-retreat: €70. Kom je vier keer dan betaal je totaal €260. 

Een thema-retreat gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen. Neem je iemand mee dan krijgen jullie beiden een reductie van €10.

Deze thema-retreat word op vrijdag 10 december van 13:00 tot 17:00 uur gehouden op de mooie locatie van Buurtcentrum d'Evelaer

Aanmelden kan via onderstaande link: https://www.thepowerinside.nl/hsp-thema-bijeenkomsten-en.../

Zien we je dan?

Het adres:

Buurtcentrum d'Evelaer

Luttik Cie 35
1969 MV Heemskerk

 

Vrijdag 19 november 2021, Thema - retreat: HSP en de invloed van de seizoenen

Yoga in Heemskerk | HighZense Yoga Heemskerk - Van hoogsensitief naar bewustwording.

Of je nu last krijgt van de herfst- en/of winterblues of dat je opziet tegen de warme zomerse dagen? Heb je last van de donkere dagen? Of juist van de korte nachten in de zomer? 

Het is fijn om te ontdekken hoe andere HSP’s hiermee omgaan en te leren van elkaar, zodat we minder last hebben van deze seizoenendips.

Op vrijdag 19 nov organiseren Annemarie van The Power Inside en ik (Marcel) een thema-retreat waarin we dieper in gaan op onze gemoedstoestanden die wij als HSP tijdens de verschillende seizoenen hebben. Wat het met je doet en hoe we er in het dagelijks leven mee om gaan. Het is mooi om hier met elkaar over te praten en onze ervaringen te delen.

Het thema-retreat word door mij Marcel afgesloten met een Yoga-Nidrales.

De kosten zijn €70,00

Deze thema-retreat word op vrijdag 19 nov van 13:00 tot 17:00 uur gehouden op de mooie locatie van Buurtcentrum d'Evelaer

Aanmelden kan via onderstaande link: https://www.thepowerinside.nl/hsp-thema-bijeenkomsten-en.../

Zien we je dan?

Het adres:

Buurtcentrum d'Evelaer

Luttik Cie 35
1969 MV Heemskerk

 

Vrijdag 29 okt: Thema-Retreat HSP en gevoel.

 

Hoe meer je beseft dat je hoogsensitief bent, hoe meer je ook voelt. Hoe meer je beseft dat er meer tussen hemel en aarde is. Ik had laatst een heel verdrietig gevoel, dat voor mij uit het niets leek te komen… Wat bleek, mijn dochter had op dat moment heel veel last van overprikkeling en voelde zich heel verdrietig… 75 km verderop…

En..wat geloof jij? Het maakt niet uit welk geloof je aanhangt, maar je weet dat er meer is….

Gevoel is ook wel verbonden aan spiritualiteit, je levensenergie, emotie, je innerlijke wijsheid en wat je waarneemt, fysiek, emotioneel en mentaal. 

Op vrijdag 29 okt organiseren Annemarie van The Power Inside en ik (Marcel) een thema-retreat waarin we dieper op het thema gevoel ingaan. Het is mooi om hier met elkaar over te praten en onze ervaringen te delen.

Het thema-retreat wordt afgesloten met een Yin-Yogales van Marcel Smit van HighZense Yoga.

De kosten zijn €70,00

Deze thema-retreat word op vrijdag 29 okt van 13:00 tot 17:00 uur gehouden op de mooie locatie van Boerderij Landzicht in Velserbroek.

Aanmelden kan via onderstaande link: https://www.thepowerinside.nl/hsp-thema-bijeenkomsten-en.../

Zien we je dan?

Het adres:

Boerderij Landzicht

Hofgeesterweg 6
1991 AD Velserbroek

Workshop Yin Yoga Ahimsa, Be without violence.

Yoga in Heemskerk | HighZense Yoga Heemskerk - Van hoogsensitief naar bewustwording.

6 Augustus vrijdagavond om 19:00 uur. Yin Yoga Ahimsa, be without violence. Deze 90 minuten durende workshop Ahimsa, als onderdeel van het 8-voudig pad, gaat over geweldloosheid. De Yama Ahimsa betekent letterlijk A (niet) Himsa (doden). Maar in het algemeen gaat deze yama over geweldloosheid. Met geweldloosheid denken we vaak aan fysiek geweld. Maar de yama Ahimsa gaat verder dan het fysieke. In de yoga filosofie gaat het echter om geweldloos te zijn in daden, woorden en gedachten, maar ook in geweldloosheid naar anderen en jezelf. Misschien heb je het zelf wel eens ervaren dat je negatieve gedachten of oordelen over jezelf of over anderen had of heb je wel eens woorden gebruikt die je beter niet had kunnen gebruiken. Zo kunt je ook geweldloos zijn door naar iemand te luisteren zonder te oordelen. Of te spreken en niet te oordelen over jezelf. En misschien heb je wel eens een yoga practice gedaan waarbij je een dag later er achter kwam dat je te ver in de houding bent geweest. Deze practice gaat over het geweldloos zijn op de mat tijdens de practice. En gaan we door middel van de houdingen oefenen in het luisteren naar ons lichaam. Jouw lichaam die op liefdevolle wijze jou verteld wat jouw natuurlijke stop van je lichaam is. Dit kan zijn van fysieke aard, bijvoorbeeld door een compressie of een spanning. En kan het zijn dat de natuurlijke stop van emotionele of mentale aard is. In elk geval dienen we deze te respecteren en geweldloos te zijn in de houdingen. En tegelijkertijd om Santosha, tevreden te zijn hoe jouw lichaam de houding kan zijn. Zonder ons te hechten aan het resultaat van de houding. Als een weerspiegeling van het leven na de practice. We eindigen in een vredige en extra lange Savasana. Deze les is kost €22,50. Na de les is er ruimte voor verbinding met elkaar onder het genot van een kopje thee en wat lekkers. Deze workshop word gegeven bij Yoga bij de lichtplaats, Vlielandstraat 2, 1506 ZK Zaandam. De aanmeld link volgt nog....

13-08-2021: Thema-retreat: HSP, hoe plan ik ontspanning en rust in?

 

Annemarie van The power Inside en ik zien het overal om ons heen: vooral HSP’s die het heel lastig vinden om tijd in te plannen voor zichzelf. Er is altijd wel iets dat voorrang heeft. En dan gaat opeens het kaarsje uit… Raar hè…?

Herken je dit en wil je hier beter mee willen omgaan? Kom dan samen met andere HSP’s tijdens deze Thema-Retreat ontdekken hoe je dat zou kunnen doen! Samen en onder begeleiding van Annemarie leren we met en van elkaar en geeft Annemarie je tips hoe je daar verandering in kunt brengen. Hoe fijn is dat? Deze thema retreat word door mij Marcel afgesloten met een Yin Yogales, Een yogales waarin we ruimte creëren in ons lichaam. Door middel van de houdingen gaan we werken aan het bindweefsel. (Fascia, pezen en banden) Dit doen we door zoveel mogelijk de ontspanning op te zoeken en spierspanning los te laten. En doordat we naar binnen keren, naar het fysieke, emotionele en mentale lichaam, creëren we ook ruimte in ons hoofd. Zodat er ruimte gecreëerd word voor liefde, passie en alles wat je voelt, aanwezig mag zijn. Zie ik je dan?

Wil jij je aanmelden? Klik dan op onderstaande link:
https://www.thepowerinside.nl/hsp-thema-bijeenkomsten-en.../

Liefs Annemarie en Marcel

 

 18-06-2021: Thema-retreat, HSP in balans

Ik doe ook mee met de thema-retreat HSP in balans, op vrijdagmiddag 18 juni van 13-17 uur. Samen met Annemarie de Blois van Coachingpraktijk The Power Inside, gaan we in een kleine groep HSP’s met elkaar op een interactieve en creatieve manier meer leren over hoe je als HSP je balans kunt vinden! Ik sluit de middag af met een ontspannende Yin Yogales. Hier kun je ervaren wat Yin Yoga voor jou kan betekenen!

 

Waar? Buurtcentrum d'Evelaer, Heemskerk.


Meld je snel aan want vol=vol!

04-06-2021: Thema-Retreat HSP en Emotieregulatie.

 

Waar? Boerderij Landzicht, Verlserbroek.

30-05-2021: Buiten Yin Yoga met Marcel

Lieve Yogi’s,

Zondag 30 mei om 13:30 uur.
Buiten(Yin) Yoga met Marcel.

Het is alweer even geleden dat ik les heb gegeven. De omstandigheden lieten het gewoon even niet toe. Doordat de opleiding wat aandacht en energie van mij vroeg, moest ik even pas op de plaats geven. Maar ik voel dat ik het lesgeven heel erg mis. Aanstaande zondagmiddag 30 mei is een uitgelezen moment om buiten in de duinen nabij Castricum les te mogen geven. De weer berichten zien er fantastisch uit en ik heb er ontzettend veel zin in. De les is gratis en zal in het teken staan van het eindexamen die op 12 juni zal plaats vinden. Voor mij is het een speciaal moment. Als een soort mijlpaal wat ik bereikt heb, maar ook een moment van los durfen laten. Ik wil jullie meenemen in een reis van buiten naar binnen. In de inspirerende buitenlucht zoeken we de verstilling op in de houdingen, in ons fysieke lichaam, maar ook op emotioneel en mentaal gebied. Naast de ruimte die we in ons lichaam creëren, laten we ook liefde toe in het moment. Ruimte voor verbinding en ruimte voor hoe jij je voelt. De les duurt tot 15:00 uur. Na de les is er ook voor verbinding met elkaar onder het genot van een kopje thee en wat lekkers. Je kunt je aanmelden voor deze les door mij een persoonlijk berichtje te sturen. Zie ik je dan? Liefs, Marcel.

28-04-2021: Buiten YinYoga met Marcel

Woensdag 28 april om 13:30 uur als de weergoden ons goed gezind zijn, geef ik een yin yogales van 90 minuten in de buitenlucht in het duingebied nabij Castricum. Deze les is onder voorbehoud van stabiel goed weer. Per les is er ruimte voor max. 4 deelnemers. Bij voldoende aanmeldingen zal er ook aansluitend een 2e les volgen om 15:00 uur. Het zal wederom een zachte yinyoga-les zijn waarin ik vanuit mijn kernwaarden les zal gaan geven. En les waarin ruimte, liefde, passie, gevoel, en verbinding centraal zal staan. Ik zou het ontzettend fijn vinden als je erbij wilt zijn. Laat het me maar even via een berichtje weten of je deel wilt nemen. De les is gratis. Je zult wel na de les mijn dankbaarheid en verbinding ontvangen. Na de les is er ruimte voor verbinding en napraten onder het genot van een kopje thee. Doe je mee? Liefs Marcel.

15-04-2021: 19:00u Yin Yoga: Satya, Discover your truth. (online via Zoom)

15 April, donderdagavond om 19:00 uur. Online Yin Yoga: Satya, Discover your truth.

Deze 90 minuten durende online les via Zoom met als thema: de yama Satya, gaat over waarheid en eerlijk zijn naar jezelf en anderen. Één van de onderdelen uit het achtvoudig pad van de yoga zijn de yama's. De yama’s vormen de eerste stap uit het achtvoudige pad van de yoga en bestaan uit vijf geloften waarvan Satya als tweede yama deel van uitmaakt. Terwijl we tijdens deze practice de houdingen doen, ga ik tussendoor vertellen over de yama Satya en hoe je waarheid toe kan passen in je dagelijks leven maar ook tijdens de houdingen. Om je te laten voelen om eerlijk te zijn naar jezelf als je de houdingen doet. Te luisteren naar wat je lichaam jou in alle eerlijkheid verteld. De houdingen te zijn vanuit waarheid en eerlijkheid naar jezelf als een spiegeling van het leven naast de yogamat. Het zal wederom een zachte yinyoga-les zijn waarin ik vanuit mijn kernwaarden les zal gaan geven. En les waarin ruimte, liefde, passie, gevoel, en verbinding centraal zal staan. Ik zou het ontzettend fijn vinden als je erbij wilt zijn. Laat het me maar even via een berichtje weten of je deel wilt nemen. De les is gratis. Je zult wel na de les mijn dankbaarheid en verbinding ontvangen. Na de les is er ruimte voor verbinding en napraten met de microfoons aan. Zie ik je dan? Aanmelden voor deze les kan door mij een berichtje te sturen. Ik stuur je dan de voorwaarden en de inloggegevens toe. Liefs Marcel

01-04-2021: 19:00u Yin Yoga: Shaucha, purity and cleanness. (online via Zoom)

1 april, donderdagavond om 19:00 uur. Online Yin Yoga: Shaucha, purity and cleanness.
Deze 90 minuten durende online Yin Yogales via Zoom met als thema: de niyama Shaucha, gaat over Zuiverheid en reinheid. Één van de onderdelen uit het achtvoudig pad van de yoga zijn de niyama's. De 5 niyama's zijn de richtlijnen om je bewust te maken van jouw innerlijke houding. En in tegenstelling tot de Yamas, zijn de Niyamas meer naar binnen en op jezelf gericht. Terwijl we tijdens deze practice de houdingen doen, ga ik tussendoor vertellen over de niyama Shaucha en hoe je zuiverheid en reinheid toe kan passen in je dagelijks leven en ook als je de houdingen doet, als een spiegeling van het leven naast de yogamat. Het zal wederom een zachte yinyoga-les zijn waarin ik vanuit mijn kernwaarden les zal gaan geven. En les waarin ruimte, liefde, passie, gevoel, en verbinding centraal zal staan. Ik zou het ontzettend fijn vinden als je erbij wilt zijn. Laat het me maar even via een berichtje weten of je deel wilt nemen. De les is gratis. Je zult wel na de les mijn dankbaarheid en verbinding ontvangen. Na de les is er ruimte voor verbinding en napraten met de microfoons aan. Zie ik je dan? Aanmelden voor deze les kan door mij een berichtje te sturen. Ik stuur je dan de voorwaarden en de inloggegevens toe. Liefs, Marcel

18-03-2021: 19:00u Yin Yoga, Het element hout en de meridianen. (online via Zoom)

18 maart donderdagavond om 19:00 uur. Online Yin Yoga, Het element hout en de meridianen. Inmiddels zijn we bijna in de lente en als je om je heen kijkt en in de natuur begin je te zijn dat alles weer begint te groeien en te bloeien. En het element wat volgende de Chinese geneeskunde daarbij hoort is het element hout. De meridianen die bij het element hout horen, zijn de lever en de galblaas meridiaan.En de kwaliteiten die bij de lente en het element hout horen, zijn groei, beweging, ontwikkeling en wilskracht. Na het yin energie van de winter is er nu weer ruimte voor yang energie en zoals ik al eerder zei, staat de lente voor groei en dat komt omdat het voorafgaande element water, gezorgd heeft voor de innerlijke kracht. Bij hout hoort ook het beeld van een boom. Een boom is stevig geworteld maar ook flexibel, meebuigt met de wind. Hout symboliseert een fase van nieuwe, onstuimige groei, creativiteit, van losbreken en van zelfstandigheid. Het element Hout is verbonden met je lever en galblaas. De lever zorgt voor een evenwichtige verdeling van energie in het lichaam en is verantwoordelijk voor de hoeveelheid en de kwaliteit van het bloed. De emotie Woede, boosheid of snel geïrriteerd zijn, kan een teken zijn van een disbalans of een stagnatie in één van de meridianen. Tijdens deze Yin practice gaan we door middel van de houdingen die gericht zijn op de lever en de galbaas meridiaan, werken aan de doorstroming van chi (energie). Het zal wederom een zachte yinyoga-les zijn waarin ik vanuit mijn kernwaarden les zal gaan geven. En les waarin ruimte, liefde, passie, gevoel, en verbinding centraal zal staan. Ik zou het ontzettend fijn vinden als je erbij wilt zijn. Laat het me maar even via een berichtje weten of je deel wilt nemen. De les is gratis. Je zult wel na de les mijn dankbaarheid en verbinding ontvangen. Na de les is er ruimte voor verbinding en napraten met de microfoons aan. Zie ik je dan? Aanmelden voor deze les kan door mij een berichtje te sturen. Ik stuur je dan de voorwaarden en de inloggegevens toe. Liefs Marcel

25-02-2021: 19:00u Yin Yoga Ahimsa, be without violence. (online via Zoom)

Deze 90 minuten durende online les via Zoom met als thema: Ahimsa, gaat over geweldloosheid. De Yama Ahimsa betekent letterlijk (A)niet (Himsa)doden. Maar in het algemeen gaat deze yama over geweldloosheid. Met geweldloosheid denken we vaak aan fysiek geweld. Maar de yama Ahimsa gaat verder dan het fysieke. In de yoga filosofie gaat het echter om geweldloos te zijn in daden, woorden en gedachten, maar ook in geweldloosheid naar anderen en jezelf. Misschien heb je het zelf wel eens ervaren dat je negatieve gedachten of oordelen over jezelf of over anderen had of heb je wel eens woorden gebruikt die je beter niet had kunnen gebruiken. Zo kunt je ook geweldloos zijn door naar iemand te luisteren zonder te oordelen. Of te spreken en niet te oordelen over jezelf. En misschien heb je wel eens een yoga practice gedaan waarbij je een dag later er achter kwam dat je te ver in de houding bent geweest. Deze practice gaat over het geweldloos zijn op de mat tijdens de practice. En gaan we door middel van de houdingen oefenen in het luisteren naar ons lichaam. Jouw lichaam die op liefdevolle wijze jou verteld wat jouw natuurlijke stop van je lichaam is. Dit kan zijn van fysieke aard, bijvoorbeeld door een compressie of een spanning. En kan het zijn dat de natuurlijke stop van emotionele of mentale aard is. In elk geval dienen we deze te respecteren en geweldloos te zijn in de houdingen. En tegelijkertijd om Santosha, tevreden te zijn hoe jouw lichaam de houding kan zijn. Zonder ons te hechten aan het resultaat van de houding. Als een weerspiegeling van het leven na de practice. We eindigen in een vredige en extra lange Savasana. Deze les is gratis. Aanmelden kan door mij een berichtje te sturen. Na de les is er ruimte voor verbinding met elkaar met de microfoons aan. Zie ik jou op de mat?

 

4-2-2021: 19:00u Yin Yoga, een reis door de chakra's (Online via Zoom)

Lieve Yogi's,
De ene les is nog maar net geweest en ik ben al weer aan het vooruit denken voor de volgende oefenles na het volgende docentenopleidingsweekend in januari. Ik heb mezelf tot doel gesteld om na ieder opleidingsweekend een gratis oefenles te geven. Niet omdat dit moet, maar omdat ik dat kan, vanuit liefde.... de passie die ik voor yoga voel en de ruimte die ik daarvoor heb. Deze les zal volledig in het teken staan van datgeen wat er in het opleiding weekend geleerd/behandeld is. Het zal wederom een zachte yinyoga-les zijn waarin ik vanuit mijn kernwaarden les zal gaan geven. En les waarin ruimte, liefde, passie, gevoel, en verbinding centraal zal staan. Ik zou het ontzettend fijn vinden als je erbij wilt zijn. Laat het me maar even via een berichtje weten of je deel wilt nemen. De les is gratis. Je zult wel na de les mijn dankbaarheid en verbinding ontvangen. Na de les is er ruimte voor verbinding en napraten met de microfoons aan. Zie ik je dan? Aanmelden voor deze les kan door mij een berichtje te sturen. Ik stuur je dan de voorwaarden en de inloggegevens toe. Liefs Marcel

14-01-2021: Yin Yoga Nidra, floating on water (Online via Zoom)

Op donderdag 14 januari van 19:00 tot 20:30 uur geef ik online via Zoom voor een 2e keer een Yin Yoga Nidrales. In deze speciale Yin Yoga Nidra les beginnen we het eerste gedeelte van deze practice met zachte verwarmende yin houdingen. Om zo ruimte te creëren in je lichaam, je mind en in je hart. Om vervolgens in het tweede gedeelte van de les te eindigen in Yoga Nidra. Yoga Nidra word ook wel de slaap van de yogi’s genoemd.
Bij Yoga Nidra zul je verkeren in een staat tussen waken en slapen.
Maar je blijft mentaal wakker.
In deze diepe staat kun je blokkades en oude overtuigingen zuiveren.
Zo kunnen er ook nieuwe inzichten ontstaan.
Een zaadje planten in de vorm van een (positieve)intentie (Sankalpa)
om zo slapend het zaadje laten ontkiemen.
Tijdens de Yoga Nidra begeleid ik je met veel liefde door de verschillende laagjes van je bewustzijn.
Een les waarin jij de totale ontspanning zult ervaren en volledig uitgerust zal zijn. Na de les is er ruimte voor verbinding en napraten met de microfoons aan. Zie ik je dan? Aanmelden voor deze les kan door mij een berichtje te sturen. Ik stuur je dan de voorwaarden en de inloggegevens toe. Liefs Marcel

07-01-2021: Nieuwjaars Yin Yoga met Marcel (Online via Zoom

Lieve yogi’s, op donderdagavond 7 januari om 19:00 uur geef ik een online yinyogales. In deze 90 minuten durende nieuwjaars yin yogales gaan we het nieuwe jaar op ontspannen en zachte wijze inluiden zoals jullie van mij gewend zijn. Deze online les via Zoom is geheel gratis. Je ontvangt daar voor een ontspannen les die ik wederom met heel veel liefde geef en mijn dankbaarheid voor jouw deelname. Je kunt je aanmelden voor deze les door mij even een berichtje te sturen. Je ontvangt daarna van mij de voorwaarden en de inloggegevens. Na de les is er ruimte voor verbinding en even napraten met elkaar. Zie ik je dan? See you zoomπŸ’πŸ§˜πŸ»‍β™‚οΈπŸ§˜‍β™€οΈπŸ™πŸ»

18-12-2020: Online Yin Yoga: Santosha, Finding Calmness

Yoga in Heemskerk | HighZense Yoga Heemskerk - Van hoogsensitief naar bewustwording.

I.v.m. het niet doorgaan van de geplande Thema Retreat op vrijdag 18 dec hebben Annemarie van The power Inside en ik beide de wens om deze Yin Yogales online via Zoom aan te bieden. De les met als thema: Santosha, Finding Calmness, gaat over het vinden van vreugde, vrede en tevredenheid in jezelf. Ongeacht in wat voor situatie je komt. Juist in deze moeilijke tijd is het lastig om vreugde en tevredenheid te vinden. Een situatie die veel van ons vraagt. In deze practice gaan we door middel van de asana's(houdingen) op zoek naar kalmte, vrede en tevredenheid in het moment. In de houdingen nodig ik je uit om in het moment aanwezig te zijn. Om in de houdingen te voelen, te zijn, zonder ons te hechten aan het resultaat van de houding. Als een weerspiegeling van het leven. We eindigen in een vredige en extra lange Savasana. Deze les is gratis. Je kunt je aanmelden voor deze les door mij even een berichtje te sturen. Je ontvangt daarna van mij de voorwaarden en de inloggegevens. Na de les is er ruimte voor verbinding en even napraten met elkaar. Zie ik je dan? See you zoomπŸ’πŸ§˜πŸ»‍β™‚οΈπŸ§˜‍β™€οΈπŸ™πŸ»

18-12-2020: HSP, kunnen en durven genieten van de feestmaand (Geannuleerd i.v.m. lockdown)

Heb jij ook zo’n zin in de feestmaand… of toch eigenlijk ook weer niet. Het kan heel gezellig zijn maar aan de andere kant is het zo heftig. Veel mensen, veel afspraken, veel dingen te doen of anderen voelen zich juist extra alleen… Hoe ga jij als HSP daarmee om? En wat zou je nodig hebben om deze maand met een fijn gevoel te eindigen?

Tijdens deze themaretreat in mijn yogastudio neemt Annamarie de Blois van The Power Inside je mee in een gesprek met elkaar waarin we met elkaar kijken naar wat het voor ons HSP's zo lastig maakt en datgeen wij nodig hebben om te kunnen en durfen genieten van de feestmaand.

Aansluitend aan deze themaretreat zal ik (Marcel) wederom een Yin-yogales geven en neem ik je mee op reis naar je innerlijke zelf. Een reis waarin je even uit je hoofd, maar in je hart zult zijn en een diepere rust in jezelf zult ervaren. De workshop begint om 13:00 uur en eindigt ongeveer om 17:00 uur.

Er kunnen maximaal 10 deelnemers deelnemen zodat iedereen persoonlijke aandacht kan krijgen. Jouw investering: per thema-retreat: €70. Kom je vier keer dan betaal je totaal €260. 

Een thema-retreat gaat door bij minimaal 3 aanmeldingen. Neem je iemand mee dan krijgen jullie beiden een reductie van €10. 

10-12-2020: YinYoga special, HSP en etherische oliën

In deze iets langere Yin-yogales neem ik je mee in een reis waarin je ruimte creëert naar je innerlijke zelf. Ruimte voor liefde in je hart, ruimte voor wat je voelt. In een stille ruimte waarin ik met liefde, mijn passie voor yoga op een bijzondere wijze met je wil delen. Een ruimte waarin verbinding met elkaar centraal staat. Tijdens deze les ga ik ook werken met etherische oliën speciaal voor HSP’s. Ook voor niet HSP’s kunnen deze olieen een ontspannende werking op je gemoedstoestand hebben. Hoe fijn zou het zijn als je hier bij kunt zijn. Letterlijk “zijn” in het hier en nu in een practice waarin ik je op zachte wijze de houdingen laat voelen, ervaren. Na de les is er ruimte voor een kopje thee en verbinding met elkaar. Aanmelden kan via het contactformulier. Zie ik je dan?

28-11-2020: Dagretreat: HSP en je energiek beter voelen in de herfst en winter

Samen met Annemarie de Blois van The Power Inside organiseer ik op 28 november 2020 een dagretreat met als thema: ‘HSP en je energiek beter voelen in de herfst en winter’. Op een prachtige locatie, midden in de natuur bieden we een mooi programma aan voor HSP’s. Je leert meer over je eigenschap en ontdekt meer over jezelf en hoe je de herfst en winter met meer energie door kunt komen. We hebben een programma waarin informatie,  interactie, rust en ontspanning (YinYoga) elkaar afwisselen en maken we ook gebruik van de natuur om ons heen.

Je kunt je vast aanmelden als je verzekerd wilt zijn van een plekje! Je bent van harte welkom! Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers.

Locatie: De-Ruimte, Kostverlorenweg 1d, 1183 TM Amstelveen.                              

Kosten: €150 inclusief koffie, thee, iets lekkers en een heerlijke verantwoorde lunch. Neem je iemand mee dan krijgen jullie beiden een reductie van €10. Wil je je aanmelden? Klik dan hier

21-08-2020: HSP en liefdevol omgaan met jezelf.

In de praktijk zijn er heel veel HSP’s die heel liefdevol zijn naar anderen maar heel streng naar zichzelf toe. Daardoor wordt het zelfbeeld niet altijd positief gevoed. Hoe kun je liefdevol omgaan met jezelf? Wat zou het effect daarvan zijn, voor jezelf en voor de wereld om je heen?

Tijdens deze themabijeenkomst in de natuur neemt Annamarie de Blois van The Power Inside je mee in een gesprek met elkaar waarin jouw liefde voor jezelf belicht wordt en verteld zij uit eigen ervaring welke impact dit kan hebben op jezelf en jouw omgeving. En leer je hoe je liefdevol met jezelf om kunt gaan en wat jij nodig hebt om jouw zelfbeeld positief te voeden.

Aansluitend aan deze workshop zal ik (Marcel) wederom een Yin-yogales geven en neem ik je mee op reis naar je innerlijke zelf. Een reis waarin je jezelf mag zijn en een diepere rust in jezelf zult ervaren. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt ongeveer om 14:30 uur. Afhankelijk van het weer zal deze bijeenkomst in eerste instantie plaatsvinden in de duinen nabij Castricum. Bij slecht weer vind de themabijeenkomst plaats in mijn yogastudio.

Kosten: € 40 per keer inclusief koffie en/of thee (€ 130 voor 4 keer). Aantal deelnemers: Maximaal 8 personen. Aanmelden kun je via deze pagina van The Power Inside.

17-07-2020: Thema bijeenkomst  en Yin-Yoga HSP en de invloed van je opvoeding.

Kleine kinderen hebben maar één perspectief en dat is die van de omgeving waarin ze opgroeien. Ze leren zichzelf maniertjes aan om zich staande te houden. Deze manier zit er goed ingebakken. Volwassenen kunnen hierdoor vast zitten in hun manieren en overtuigingen. En die kunnen weer in de weg zitten bij het maken van nieuwe keuzes.

Er zijn zeker ook postieve ervaringen. Die helpen je om je zelfbeeld te ontwikkelen. 

Tijdens deze bijeenkomst in de natuur neemt Annemarie de Blois van coachingspraktijk The Power Inside je mee in je persoonlijke valkuilen die jij in de opvoeding van je kind ervaart en geeft zij jou handvaten mee om van jouw hoogsensitiviteit en wellicht ook dat van jouw kind, je kracht te maken. Aansluitend aan deze workshop zal ik (Marcel) wederom een Yin-yogales geven en neem ik je mee op reis naar je innerlijke zelf. Een reis waarin je jezelf mag zijn en een diepere rust in jezelf zult ervaren. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt ongeveer om 14:30 uur.

Kosten: € 40 per keer inclusief koffie en/of thee (€ 130 voor 4 keer). Aantal deelnemers: Maximaal 8 personen. Aanmelden kun je via deze pagina van The Power Inside.

12-06-2020: Thembijeenkomst  HSP en werk

Hoogsensitieve mensen hebben meestal een hoog arbeidsethos en zijn potentiële kandidaten voor het ontwikkelen van een burn-out. Het percentage  hoogsensitieve mensen met een burn-out ligt veel hoger dan bij mensen die niet hoogsensitief zijn. Maar welk werk past nu goed bij HSP’s? Tijdens deze bijeenkomst in de natuur neemt Annemarie de Blois van coachingspraktijk The Power Inside je mee in je persoonlijke valkuilen die jij op je werk ervaart en geeft zij jou handvaten mee om van jouw hoogsensitiviteit op je werk jouw kracht te maken. Aansluitend aan deze workshop zal ik (Marcel) een Yin-yogales geven en neem ik je mee op reis naar je innerlijke zelf. Een reis waarin je jezelf mag zijn en een diepere rust in jezelf zult ervaren. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt ongeveer om 13:30 uur.

Kosten: € 40 per keer inclusief koffie en/of thee (€ 130 voor 4 keer). Aantal deelnemers: Maximaal 8 personen. Aanmelden kun je via deze pagina van The Power Inside.