HighZense Yoga in Heemskerk- yogavormen Yin Yoga 

Yogavorme

Yoga Nidra

Zo nu en dan hebben we allemaal te maken met stress en de snelheid waarin het leven aan ons voorbij lijkt te schieten. Te veel stress is letterlijk killing en daarom is het zo belangrijk om in drukke tijden ook te ontspannen.

Yoga Nidra is een vorm van yoga die jou hierbij kan helpen en veel lichamelijke klachten die gekoppeld zijn aan stress weg kunnen nemen. Yoga Nidra wordt ook wel de ‘slaap van de yogi's’ genoemd. Doel van deze vorm van yoga is om in een zo diep mogelijke ontspanning te komen. Je kunt zelfs in een soort trance komen. HighZense Yoga

Tijdens het beoefenen van Yoga Nidra lig je heerlijk warm onder een dekentje en zorg je dat de spierspanning en stress in je lijf afnemen en de bloeddruk en hartslag daalt. Yoga Nidra is enorm fijn als je last hebt van bijvoorbeeld slaapproblemen, angst of spanning. Iets waar we allemaal weleens mee te maken hebben.

Nidra is dus de meest rustige vorm van Yoga, althans qua asana’s, want je ligt voornamelijk. Maar qua mind kan het best een uitdaging zijn.

 

Restorative Yoga

Restorative yoga is een van de meest ontspannen vormen van Yoga die er is. Waar Restorative Yoga om draait, is om volledig tot rust te komen. Het is daarom bijzonder geschikt voor mensen die erg gestresst zijn.

Tijdens een Restorative les maak je veel gebruik van Yoga props om je lichaam te ondersteunen en optimale ontspanning te bereiken. Om je lichaam en mind de ontspanning te laten vinden worden de houdingen 5 tot 20 minuten aangehouden. HighZense Yoga.

Omdat we tegenwoordig veel stress ervaren in ons leven, is restorative Yoga een ongelofelijk belangrijk middel om in deze drukte in balans te blijven. 

Restorative Yoga is daardoor een van de belangrijkste soorten Yoga om in balans te blijven in een drukke wereld. Yoga in Heemskerk.

Yin Yoga

Vandaag de dag brengen we veel tijd zittend en liggend door. Op ons werk zitten we vaak urenlang achter een bureau en thuis ploffen we al snel op de bank neer of zitten we op een stoel.

We verliezen hierdoor veel flexibiliteit en onze lichaamshouding kan hierdoor verslechteren.

Naast een verminderen van onze lichamelijke fitheid worden we daarnaast ook vaak blootgesteld aan een overvloed aan prikkels. We kunnen hierdoor rusteloos en gestresst worden. HighZense Yoga.

Yin Yoga biedt een oplossing voor allebei deze uitdagingen. In een Yin les houd je namelijk houdingen 3 tot 5 minuten vast waardoor je meer ruimte in je lichaam vindt en aan je flexibiliteit werkt.

Ook is in de Yin les veel ruimte voor ontspanning. Yin Yoga staat namelijk bekend als een ontspannende Yogavorm die je helpt om meer rust en diepgang te vinden, zowel fysiek als mentaal.

Yin Yoga is hierdoor een onmisbare tool om de balans te houden in de drukke wereld van vandaag die ontzettend veel van onze lichaam en geest vraagt. Yoga in Heemskerk.

Hatha Yoga

Hatha yoga is de moederyoga, waaruit alle overige stylen en variaties zijn ontstaan. Hatha betekent Zon (Ha) Maan (Tha): het draagt zowel de aspecten van de krachtige, verlichtende en verwarmende zon alswel de kalmerende en subtielere kwaliteiten van de maan. Je beoefent tijdens hatha yoga dus zowel houdingen die je lijf en geest versterken en krachtig maken, met daarnaast rustige, verdiepende houdingen die je geest en lijf ruimer maken, kalmeren en openen. Het gaat om het evenwicht tussen de verschillende kwaliteiten. Net als de zon en de maan, yin en yang, links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, dragen wij ook al deze kwaliteiten in ons. Als deze elementen met elkaar in evenwicht zijn dan kunnen we optimaal functioneren, groeien, gezond en gelukkig zijn. HighZense Yoga.

Tijdens de Hatha Yogalessen worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn, en aandachtsmeditatie ofwel mindfulness. Zo ontstaat er weer evenwicht, verbinding, stroming. Het is belangrijk dat jij tijdens de yogales de ruimte voelt jezelf te zijn, te voelen wat jouw lichaam je vertelt en daar gericht aandacht aan te besteden. Yoga in Heemskerk.

Vinyasa Yoga

‘Vinyasa’ is een Sanskriet woord dat vrij vertaald staat voor ‘dingen in juiste volgorde zetten’.

Een Vinyasa les is inderdaad opgebouwd in een bepaalde volgorde dat naar een specifiek resultaat of effect toewerkt.

Vinyasa Yoga is daar niet uniek in, aangezien iedere goede Yogales ongeacht de Yogavorm, een bepaalde achterliggende gedachte heeft, een doel waar naartoe wordt gewerkt. HighZense Yoga in Heemskerk.

Elke Yogales kun je daarom zien als soort recept om naar een resultaat toe te werken.

Vinyasa Yoga doet dat door gebruik te maken van ‘Vinyasa’s’, dit is een serie van dynamische houdingen die je achter elkaar beoefent en laat samenwerken met de ademhaling om een bepaalt effect te krijgen.

Een van de bekendste Vinyasa’s is misschien wel de Zonnegroet. Dit is een typisch voorbeeld van een serie dynamische bewegingen waarbij de ademhaling centraal staat. Yoga in Heemskerk.

Het dynamische karakter van Vinyasa Yoga zorgt ervoor dat een Vinyasa les al snel uitdagend kan worden. Er zit namelijk veel beweging in de practice.

HighZense Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk.  Yoga in Heemskerk. Yoga in Heemskerk. 

Verschillende yogavormen in Heemskerk