Alweer een nieuwe les?

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 15:49

Terwijl de energie nog stroomt van de voorgaande yogales, kondig ik een Yin Yoga Nidrales aan op social media. En minuten erna verschijnt de eerste positieve reactie ”Alweer een nieuwe les?’ En ja, alweer een nieuwe les! Vele van jullie zullen wel denken, hoe doet ie dat? Waar vindt hij de tijd en de energie om naast de yogaopleiding nog eens wekelijks les te geven? En terwijl ik bezig ben met het voorbereiden van de aankomende Yin Yoga Nidrales die ik op 14 januari zal geven, realiseer ik mij, dat dit in eerste instantie ontstaat vanuit mijn passie en de liefde waarmee ik les geef. Daarnaast is het lesgeven en het voorbereiden ervan, voor mij een enorm (zelf)studiehulpmiddel gebleken. Het fijne aan het voorbereiden van lessen is, dat ik me inlees op de houdingen. De doelgebieden die bij de houdingen van toepassing zijn. Maar ook de meridianen en de bijbehorende elementen volgens de Chinese geneeskunde. De houdingen die daarbij horen. Maar ook welke houdingen je beter niet kunt doen als er mogelijk blessures zijn. Ik ga dan op onderzoek uit welke houdingen ik dan als alternatief gebruiken kan. Al deze onderwerpen komen allemaal aan bod tijdens de opleiding. Om maar even een idee te geven, alleen met de les voorbereiden op papier ben ik 8 uur mee bezig. Daarna nog eens 2 uur om de les zelf te doen, om te voelen of alles op elkaar aansluit. Of het goed voelt wat ik doe. Om zo nodig aanpassingen te doen. En de tijd en de energie? Die vind ik dus daarin. Studeren betekent voor mij dus gewoon “doen”!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.