In balans met Yin

Gepubliceerd op 31 januari 2020 om 16:53

Vandaag was ik nadat ik de afgelopen maand lang 3x per week alleen maar Vinyasa Yoga te hebben gevolgd, in de Ajna Tempel om mee te doen met een Yin Yogales. Daar waar Vinyasa mij zo’n enorme energie boost geeft, had ik vandaag toch heel erg de behoefte om even de rust te hervinden in de Yin houdingen. Eenmaal in de eerste Yin houding merkte ik meteen al op wat hoe mijn lichaam mij uitnodigde om lost te laten en de ontspanning op te zoeken. 

In tegenstelling tot het vorige jaar waarin ik alleen maar Yin en Yoga Nidra lessen volgde, voelde het nu totaal anders. Ik merkte daarbij echt op dat ik toch enigszins uitbalans was door alleen Vinyasa yoga te beoefenen. Één van de dingen die ik opmerkte waren de kalmte en gevoel van loslaten welke meer dan ooit bij mij aanwezig waren. Hé, maar wat is het dan toch fijn om na zoveel yang energie die je bij Vinyasa hebt ervaren, om dan in deze les weer de yin energie te mogen ervaren. De yin energie, die mij uitnodigde om los te laten op zowel fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Te mogen voelen op fysiek niveau wat de houdingen met je doen en waarbij je wordt uitgenodigd om spierspanningen los te laten.

En emotioneel te voelen datgeen wat je niet meer dient, los te mogen laten. Mentaal gezien voel ik mij vandaag er heel erg wel bij. je kunt wel zeggen “in balans”.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.