Restorative Yoga Teacher Training

Gepubliceerd op 17 augustus 2022 om 14:39

Naast de Yin yoga opleiding heeft Restorative Yoga altijd op mijn bucketlist gestaan. Tijdens de Yin Yoga opleiding heb ik altijd gezegd dat ik een drieluik zou gaan doen.  Een drieluik bestaande uit een Yin Yoga, Yoga Nidra en Restorative Yoga opleiding. Vorig jaar oktober heb ik een Yoga Nidra opleiding met succes afgerond en in dit moment ben ik bezig met een 75 uurs Restorative Yoga bij Arhanta Yoga. Dit is voor mij echt een droom die uit aan het komen is. De helende kwaliteiten van zowel Yoga Nidra en Restorative Yoga zijn zo'n mooie aanvulling op de Yin Yoga, maar ook de Mindfullnes Stress Relieve waar ik sinds kort ook les in geef. Het zijn stuk voor stuk zachte yogavormen die bij mij passen maar ook passen bij hetgeen wat ik door wil geven als docent. Op het moment van schrijven heb zo'n 75% van de Restorative Yoga opleiding afgerond, maar wat een eye opener is deze teacher training zeg! Deze training is zoveel meer dan alleen maar een paar props op de juiste manier plaatsen en het vinden van ontspanning in de houdingen. Restorative Yoga gaat ook over de yogafilosofie die schuil gaat achter de helende kwaliteiten van deze vorm van yoga. Maar ook waarom je jezelf tijdens de practice warm moet houden. Waarom stilte, ontspanning en het gebruik van een oogmasker zo belangrijk is om het beste uit restorative Yoga te halen. De therapeutische toepassingen van Restorative Yoga kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld voor stress en angst, maar ook voor migraine, hoofdpijn, depressie en vermoeidheid. Tijdens deze training heb ik de kans om de verschillende toepassingen van de houdingen zelf te ervaren. Zo heb ik ook het één en ander over mezelf inzichtelijk gekregen. Welke houdingen ik in mijn eigen practice kan toepassen en welke niet. Als HSP (Hoog Sensitief Persoon) ervaar ik zelf wat Restorative Yoga met mij doet. De kalmte en de rust die het mij brengt, maar ook de stilte. Juist voor HSP's denk ik dat Restorative Yoga van grote betekenis kan zijn. Juist in een tijd waarin stilte bijna nergens meer vindbaar is, denk ik dat Restorative Yoga echt een belangrijk onderdeel is in ons drukke bestaan. Restorative Yoga is een mooie aanvulling op mij als persoon, maar ook als yogadocent. De komende weken moet ik nog heel wat uurtjes besteden aan deze training. En aan het einde staat er een eindexamen op mij te wachten waarin ik een aantal lessen op papier moet gaan voorbereiden. Welke mij dan weer de mogelijkheid biedt om in kleine groepjes een paar (oefen)lessen aan te bieden. Zie ik je dan op de mat?

Liefs en Namasté,

Marcel

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.